Culemborg zoals het was

Het leven in Culemborg

home Boeken Audio Film Over ons Nieuws Links

 

Bakkerij Verhallen

Al meer dan 100 jaar Bakkerij Verhallen
Het ontstaan van de bakkerij ligt in1912, toen grootvader Theo Verhallen zich meldde bij bakker Van Everdingen in de Tollenstraat om hem op te volgen in de zaak.

Hij verliet Oss en verhuisde naar Culemborg.
De zaak werd begin jaren vijftig voortgezet door zijn oudste zoon Herman die de bakkerij aanzienlijk moderniseerde door de aanschaf van o.a. een elektrische oven en enkele machines die het handwerk voor de broodbakkerij overnamen.

Toch werd er enige tijd later  een keuze gemaakt voor het bakken van brood of banket. Want beiden, dat  trok een zware wissel op de gezondheid van Herman.
De keuze viel op banket, waar men het hele jaar door kan inspringen op de thema’s rond de seizoenen, Pasen, Sinterklaas en Kerst.
 

De generatie die in 1978 aantrad, de oudste zoon van Herman, Theo runt met zijn vrouw Hetty en de nodige medewerkers nog altijd de zaak aan de Tollenstraat.
Banket en chocolade worden op een ambachtelijke wijze gemaakt waar een grote rol is weggelegd voor de “Verhallen Tompouce”.

Naschrift: Per januari  2015 hebben Hetty en Theo Verhallen afscheid genomen van de winkel en wordt de bakkerij voortgezet door de werknemers Anouk Meijdam en Kevin Smits.
De naam Verhallen blijft; de tompoucen ook…..
 

Lees en/of download het hele verhaal over Bakkerij Verhallen.