Culemborg zoals het was

Het leven in Culemborg

home Boeken Audio Film Over ons Nieuws Links

 

Links

Stolpersteine Culemborg

In Culemborg zijn in totaal  45 stolpersteine gelegd ter nagedachtenis aan Joodse en niet-Joodse Culemborgers die in de Tweede wereldoorlog door de Nazi’s zijn vermoord.

 

Museum Elisabeth Weeshuis

Het museum toont de rijke historie van Culemborg en u krijgt er een indruk van bijna vier eeuwen wezenzorg in deze stad.

 

Genootschap A.W.K. Voet van Oudheusden

Het genootschap heeft o.a. tot doel het bevorderen van de belangstelling en kennis van de historie in het algemeen en van Culemborg in het bijzonder.

 

Culemborgse  oorlogsslachtoffers

Op deze website staan de namen van de tot nu onderzochte slachtoffers en worden ook de droeve omstandigheden vermeld, waaronder deze Culemborgers in de Tweede Wereldoorlog om het leven zijn gekomen.

 

Stichting Culemborg.TV
De stichting CulemborgTV heeft als doel het aanleggen en toegankelijk maken van een audiovisueel archief van Culemborg, in de meest brede zin van het woord.

 

150 jaar Culemborgse Courant

Jubileumuitgave van de Culemborgse Courant bij het 150 jarig bestaan in 2010

Stichting Stadsgidsen Culemborg

De stad Culemborg met zijn middeleeuws stratenplan is een bezoek zeker waard. Enthousiaste stadsgidsen laten u kennis maken met de oude binnenstad. Zij kennen de stad goed en vertellen interessante verhalen.

 

Museum Jan van Riebeeckhuis

Middenin het historische centrum van Culemborg staat het Museum Jan van Riebeeckhuis. In het zestiende-eeuwse pand met zijn idyllische ommuurde binnentuin wordt niet alleen zijn naamgever – de historische figuur Jan van Riebeeck – belicht, maar ook de relatie tussen Culemborg en Zuid-Afrika.