Culemborg zoals het was

Het leven in Culemborg

home Boeken Audio Film Over ons Nieuws Links

 

Vertrouwde naam, nieuwe eigenaar, nieuwe website

 

De website www.culemborgzoalshetwas.nl van Jack van der Winkel was voor veel Culemborgers jarenlang dé plek voor een breed aanbod van tekst, beeld en geluid over Culemborg zoals het vroeger was.
Daarbij heeft de (papieren) uitgave van het magazine
Het leven in Culemborg in 2012 en 2013 de interesse voor Culemborg zoals het vroeger was, alleen maar doen toenemen. De redactie zag mogelijkheden om het concept digitaal voort te zetten.

 

De optelsom was snel gemaakt: 1 + 1 = 1. In de nieuwe Stichting Culemborgzoalshetwas is het werk van Jack van der Winkel samengebracht met de inhoud van Het leven in Culemborg. Met deze nieuwe website - maar onder de vertrouwde naam - worden alle digitale data ook concreet samengevoegd en wordt enthousiast verder gewerkt aan het verzamelen, bewaren, beheren en toegankelijk houden resp. maken van tekst, beeld en geluid over Culemborg zoals het vroeger was.

 

De Stichting Culemborgzoalshetwas kan ook onderdak verlenen aan collecties of dataverzamelingen van Culemborgs Erfgoed en/of het beheer daarvan op zich nemen.

Per 1 januari 2014 neemt de stichting het beheer van de Culemborgse Stolpersteine over van de De Stichting Stolpersteine Culemborg.