Culemborg zoals het was

Het leven in Culemborg

home Boeken Audio Film Over ons Nieuws Links

 

De Culemborgse Tennisvereniging

De Doelen

Wie rijdend over het Kleine Buitenom naar beneden kijkt, ziet daar het tennispark van de Culemborgse Tennisvereniging De Doelen liggen. Een van de plekken die gezichtsbepalend zijn voor Culemborg. Het tennispark heeft daar niet altijd gelegen. Het ligt daar pas sinds de begin jaren vijftig. De historie van de vereniging gaat terug tot 1935, het jaar van de oprichting, en is daarmee de oudste bestaande tennisvereniging van Culemborg.

 

‘De Tippelaar’ tijdens het defilé ter gelegenheid  van de avondvierdaagse. De heer voorop is Bart van Straten, de eerste voorzitter van ‘De Doelen’

 

Het is allemaal begonnen bij de wandelvereniging De Tippelaar. In de bovenzaal van Hotel Vulto werd in de winter door de leden getafeltennist. Daardoor ontstond de behoefte om binnen DeTippelaar een tennisafdeling op te richten. Tijdens een bijzondere ledenvergadering op 8 maart 1935 was onder de naam ‘Ten-Tip’ de oprichting een feit. Een van de oprichters was Toon Weijsenfeld de echtgenoot van het huidige oudste lid, Jopie Weijsenfeld-van Kleef (nu 87jaar). Bij Vriendenschaar aan de Westersingel was een betonbaan beschikbaar waarop gespeeld kon worden. Er stond een houten kleedkamer zonder elektriciteit en water. Klein begonnen, maar in 1937 al toe aan een jeugdafdeling.

 

Lees en/of download het hele artikel